Стални ауториПротонамесник Александар Р. Јевтић
Протонамесник Александар Р. Јевтић је рођен у Бајиној Башти 1986. године. Завршио је Богословију у Фочи, а на Православном богословском факултету у Београду основне и мастер студије. Свештеник је при храму Светог Саве у Краљеву (Епархија жичка). Уредник је часописа Жички благовесник, као и аутор текстова који су објављивани у разним часописима. Гостовао је и био аутор у ТВ емисијама посвећеним темама црквеног живота. Учествовао је на неколико богословских симпосиона, одржао већи број предавања.

Др Александар Милојков
Александар Милојков, је рођен 1973. године у Ковину. По завршетку војног образовања, у професионалној војној служби је провео време од 1993. до 2006. године. Након тога, по благослову Патријарха Павла, уписао је Православни богословски факултет у Београду, који је завршио као студент генерације. На истом факултету је завршио и мастер студије теологије, а тренутно је при окончању докторских студија под менторством епископа Максима Васиљевића. Професор је верске наставе у Земунској гимназији у Београду.

Ђакон Владимир Пекић
Владимир Пекић је рођен је 1978. године у Београду где је завршио гимназију и Православни богословски факултет. У периоду од 2011. до 2016. био је члан Одељења за унапређење наставе при Одбору за верску наставу АЕМ. Вероучитељ је у Дванаестој београдској гимназији.У свештени чин ђакона рукоположен од стране блаженопочившег Архиепископа пећког, Митрополита београдско-карловачког и Патријарха српског Иринеја, на празник Воздвижења часног и животворног Крста 2020. лета Господњег у земунском храму Свете Тројице.

Виктор Вицановић
Виктор Вицановић, је рођен 1960. године у Београду. По струци је дипломирани психолог и ради у Деветој београдској гимназији „Михаило Петровић Алас“ као стручни сарадник. Од 1990. до 2003, редовно је одлазио код Старца Тадеја за савет и благослов, упознајући се са православном духовношћу и са његовом православном психологијом. Ужа област интересовања – православна психологија.

Бранислав Илић
Бранислав Илић је рођен 1992. године у Мајданпеку. Завршио је богословију Светог Саве у Београду и своје богословског образовање успешно наставио на Православном богословском Факултету Универзитета у Београду. Благословом Епископа новосадског и бачког др Иринеја, од школске 2016/2017. постављен је на службу катихете у Новом Саду. Сарадник је "Православља" - новина Српске Патријаршије, као и Радио-Беседе Епархије бачке. По благослову гл. и одговорног уредника Православног мисионара, у својству члана уређивачког одбора задужен је за односе са медијима по питањима Православног мисионара, као и за вођење интернет странице часописа (http://misionar.spc.rs).

Радмила Грујић
Радмила Грујић је рођена 1952. године у Сарајеву. До 2002, када је пензионисана, радила је у „Беобанци“. Дипломирала је на Православном богословском факултету у Београду 2009, и радила као вероучитељ при парохијском храму Вазнесења Господњег у Београду. Аутор је књиге духовних песама Песник логосног свемира.

Лела Марковић
Лела Марковић је рођена је 1971. године у Призрену. Дипломирала је на Правном факултету у Београду. Члан је Удружења књижевника Србије и потпредседник Удружења књижевника Косова и Метохије. Аутор је 14 књига поезије и прозе за децу и одрасле, приређивач једне антологије, хрестоматије и туристичког каталога, творац идејног решења девет едукативних друштвених игара за децу. Бави се и књижевном рецензијом, добитник више књижевних награда. Запослена је у Градском центру за социјални рад у Београду.

Хаџи Драган Б. Поповић
Хаџи Драган Б. Поповић је рођен у Београду 1962. године. Дипломирао је на Православном Богословском факултету Универзитета у Београду. Од 1988. г. члан је Православне мисионарске школе при храму Св. Александра Невског у Београду. Предаје веронауку у АЕМ, и оснивач је хора ученика веронауке „Св. Симеон Богопримац“. Као дугогодишњи водич за Свету Земљу, Сирију и Русију, снимио је и објавио више ТВ серијала о њиховим знаменитостима Писац је више књига о Светој Земљи и две песмарице намењене веронауци.

Јелена Јонић
Јелена Јонић је дипломирани филолог. Тренутно је на постдипломским студијама на Универзитету у Нишу. Објавила је већи број научних радова у часопису за Црквене студије, часопису за филолошке науке Philologia Mediana итд. Живи и ради у Нишу.

Немања Јонић
Немања Јонић је доктор медицине, магистар хирургије, ради у специјалној болници „Озрен“, Сокобања. Сарадник је Задужбине манастира Хиландар. Аутор је сајтова: http://www.hilandar.info, http://www.svetazemlja.info и администратор сајта Хиландарског лекарског друштва http://www.hld.rs. Координатор је у Хиландарском лекарском друштву. Сарадник је на писању Хиландарског годишњака. Живи у Нишу.

Ђакон Никола С. Костић
Ђакон Никола С. Костић је рођен 1993. године у Приштини. Дипломирао је на Теолошком факултету Аристотеловог Универзитета у Солуну, где је завршио и постдипломске студије. Био је члан делегације СПЦ на Великом Сабору на Криту, одржаном у јуну 2016. године. У свештени чин ђакона рукоположен руком Његове светости Патријарха српског г. Иринеја, у недељу пред Рождество Христово (светих Отаца), 5. јануара 2020. Лета Господњег, у београдском храму светог апостола и еванђелисте Марка.

Др Ђорђе Вуковић
Др Ђорђе Вуковић је рођен 1972. године у Ваљеву. Основне студије медицине и специјализацију је завршио на Медицинском факултету Универзитета у Београду. Бави се пословима јавног здравља. Ужа област интересовања – историја средњовековне књижевности и медицине.

Ненад Вујић
Ненад Вујић је рођен 1967. године у Бугојну. Дипломирао је на Православном богословском факултету у Београду. Радио је као вероучитељ у XIV београдској гимназији од 2007–2017, а од 2009, ради у Техничкој школи ГСП на Врачару. Аутор је многих огледних часова о Светој Земљи, писац многобројних богословских чланака, учесник у радио емисијама верског карактера, као и сарадник у хуманитарним акцијама.


Преводиоци са руског језика:
Небојша Ћосовић
Небојша Ћосовић је рођен 1959. године у Пљевљима. Завршио је Економски факултет у Београду. Од 2000. године се бави превођењем духовних штива и светоотачких дела са руског језика.Дајана Лазаревић
Дајана Лазаревић је рођена 12. марта 1993. године у Шапцу. Завршила је основне (2016) и мастер студије (2017) на Филолошком факултету Универзитета у Београду. Бави се писањем поезије и прозе и превођењем. Објавила је три збирке песама, једну духовну биографију и неколико књига које је са белоруског/руског превела на српски језик. Добила је велики број књижевних награда у земљи и иностранству. Носилац је похвалнице имена Франциска Скарине, коју је доделио министар културе Републике Белорусије А. Карљукевич, 2018. године. Дајанина дела су превођена на енглески, француски, руски и белоруски језик.

Преводиоци са грчког језика:Михаела Панковић
Михаела Панковић је рођена 1986. године у Задру, Хрватска. Високо образовање је стекла на Филолошком факултету Универзитета у Београду, на одсеку за грчки језик и књижевност. Живи и ради у Карлсруеу, Немачка.
Почетна
О ЧАСОПИСУ
УРЕЂИВАЧКИ ОДБОР
СТАЛНИ АУТОРИ
АРХИВА
КОНТАКТ
НОВОСТИ

Штампа: Штампарија Српске Православне Цркве CIP – Каталогизација у публикацији Народна библиотека Србије, Београд 271.222(497.11) ISSN 0555–0122, ISSN (Online) 2683–4235 Редакција: +381 11 30-25-116 Маркетинг: +381 11 30-25-113 Претплата: +381 11 30-25-103, 30-25-113 e-mail: misionar@spc.rs – редакција pretplata@spc.rs – претплата